Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. Εάν κλείσετε το μήνυμα αυτό ή συνεχίσετε την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα.
Στα χνάρια των μαγισσών της Υπάτης....
Άφθονο παγωμένο νερό, βαθύσκιωτα πλατάνια, παραδοσιακές ταβέρνες…
Το καλό το παλικάρι (Εφιάλτης) ξέρει κι άλλο μονοπάτι (Ανόπαια ατραπός)...
Θεωρείται το πιο δύσβατο φαράγγι στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται μέσα στα τρία πρώτα σε όλη την Ευρώπη!
Χαρακτηριστικό της πόλης είναι η ακρόπολη (τι; Μόνο η Αθήνα έχει;), το κάστρο της δηλαδή με το αρχαιολογικό μουσείο της Λαμίας.
Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τις Θερμοπύλες σήμερα;
Σημαντικό λιμάνι παλαιότερα που σήμερα κινδυνεύει να χάσει την εικόνα που είχε αποκτήσει μέσα στο μυαλό του καθένα μας...
Ανέκαθεν η περιοχή της Οίτης αποτελούσε έναν έντονα μυστηριακό χώρο, με πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Ας περιπλανηθούμε λοιπόν στους Αγίους Ταξιάρχες Κομποτάδων και στις Αγιοσπηλιές της Οίτης....
Στους περισσότερους από εμάς έχει μείνει αξέχαστη η διαδρομή – «εφιάλτης», που συνδέει τη Λαμία με τον Δομοκό...
Οι πηγές των λουτρών είναι γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την αρχαιότητα. Φαίνεται ότι ανάβλυσαν μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό της βόρειας Εύβοιας, το 427 π.Χ., που αναφέρουν ο Στράβων κι ο Θουκυδίδης. Η ύπαρξή τους βεβαιώνεται από διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στη θεά Αφροδίτη με την επιγραφή: "Λήθην τ΄ όπισθεν ος ίθι ελεύσεται", που σημαίνει ότι «όποιος έρχεται εδώ ξεχνάει τα παλιά». Η μοναδικότητα της πηγής της Υπάτης, που αναβλύζει από κρατήρα βάθους 18 μέτρων, έγκειται στο γεγονός ότι είναι ταυτόχρονα οξυανθρακούχος και υδροθειο – χλωριονατριούχος με θερμοκρασία 33,5 C.